The Story

 

1927

L’express ziet het daglicht aan de Hessenbrug 2 waar de huidige zaak zich bevindt, door de gebroeders Van Baellaert.Vic en Jan genaamd. Deze 2 vakmannen waren gepassioneerd van minuut 1 door de racefiets

1932

De eerste verhuis dringt zich op, aan de overkant gaat men naar een iets grotere winkel.De fietsen in deze tijd waren nog bijna allemaal zelfbouw inclusief frames.

1940 tot 1965

De zaak legt zich steeds meer en meer toe op de racefiets.Mede doordat in   de jaren ’60 de gewone fiets volledig in het slop zat.

1975

De gebroeders Van Baellaert laten de zaak over aan de jonge ambitieuze C.Van Den Bogaert.Samen met zijn echtgenote gooien ze zich met volle overgave in de fietsbranche.Carl was oa.een uitstekende framebouwer, wat in die tijd enorm geapprecieerd werd en wat resulteerde in grote verkoop van Lexpres racefietsen.

1984

De zaak verhuist terug naar de overkant waar een nieuw pad wordt neergezet. Wat resulteert een grotere verkoopoppervlakte en atelier.

1985

De tijden veranderen en vanaf nu word de naam Lexpres op de frames gespoten ipv. Stickers aan te brengen.Hierdoor verandert het in Lexpres ipv L’express.

1987

.Huidig medeeigenaar Lefever K. treedt in dienst bij Lexpres op 16 jarige leeftijd.

1991

Koen en zijn broer Guy nemen Lexpres over van Carl.De traditie herhaalt zich terug 2 broers aan het stuur van de Lexpres trein.Eveneens word het beste merk van de fiets in huis gehaald, Cannondale.Beide heilig overtuigd van de kwaliteit van Cannondale duurt het niet lang of Lexpres blijft tot op heden ten dage de nummer 1 ervan in Belgie.

1995

De winkel wordt voor een stuk uitgebreid en Specialized wordt aan het gamma toegevoegd.

1999

In het voorjaar wordt een belangrijke stap gezet , toetreding als eerst lid in Belgie bij ZEG .Europas grootse tweewieler inkooporganisatie.Met topmerken zoals Bulls en Dahon. nogmaals een bewijs van steeds zoeken om een complete gamma te kunnen aanbieden.

2002

Lexpres gaat met de grond gelijk om te kunnen herrijzen in zijn huidige vorm.In deze kompleet nieuwe zaak zijn honderden accoiseres ,etc... te bewonderen. De klant heeft nu een overzichtelijke zaak waar alles in een oogomslag te vinden is. De zaak bestaat dit jaar ook 75 jaar, iets waar in de pers uiteraard belang aan wordt gehecht.75 jaar traditie en toch nog voortrekker op de laastste snufjes

2010

Nu groot en ruim gamma electrische fietsen alsook meerdere brompton,s op stock .